Over Ecofrost

Historiek

Ecofrost nv is een jong Belgisch bedrijf, gesitueerd in Peruwelz. We zijn gespecialiseerd in diepgevroren aardappelproducten, hoofdzakelijk diepvriesfrieten.

Ecofrost werd opgericht door 2 families, familie Hoflack & familie Vervaeke. Pol en Dries Vervaeke zijn actief in de aardappelteelt en -handel. Door hun drie generaties lange ervaring, weten ze de juiste grondstof te kiezen en hun landbouwers onder contract goed te begeleiden. Luc en Marc Hoflack hebben 25 jaar ervaring bij het invriezen van groenten. Samen vormen zij een synergie die "een nieuwe naam in de aardappelwereld" creëert.

Sinds de oprichting in 2003 levert Ecofrost haar producten reeds aan meer dan 110 landen, gespreid over de 4 continenten. Onze R&D afdeling probeert steeds aan de behoeften van dit internationale cliënteel te voldoen.

De principes van ons jong bedrijf zijn vertrouwen, flexibiliteit, teamgeest, service, kwaliteit en klantentevredenheid. Zes kenmerken die al onze werknemers hoog in het vaandel dragen.

Doelgroepen

Het volledige gamma kan aangeboden worden in uw verpakking naar keuze. Kleinere volumes kunnen wij in ons eigen merk aanbieden. Ecofrost heeft voornamelijk de volgende doelgroepen:

Retail

Onze producten worden via retailers verkocht in hypermarkten, supermarkten, cash & carry's, vrieshuizen, verdeelplatforms,...

Foodservice

Ecofrost focust zich tevens op klanten in de foodservice, zoals (weg)restaurants, hotels, scholen, fastfood, ziekenhuizen...

Industry

Wij bieden onze producten ook aan in bulk, die door de klant herverpakt of verwerkt worden in bereide maaltijden.

Productie

Van aardappel tot friet

Door gebruik te maken van de nieuwste technologie, kunnen wij een product van hoge kwaliteit aanbieden - een product met een rijke smaak, aangename textuur en knapperig gevoel.
1
Wassen
2
Snijden
3
Blancheren
4
Drogen, bakken & diepvriezen
5
Wegen
6
Verpakken

Kwaliteit

De sleutel tot succes

Klantentevredenheid is ons hoofddoel en kwaliteit is dé sleutel om dit te bereiken. De strengste hygiëne-voorwaarden worden toegepast en bovendien werd ons operationele HACCP-systeem, bekroond met een BRC Certificate.

Wenst u meer te weten over het afbakken van de frietjes, bezoek dan snel volgende link: www.goodfries.eu.

Distributie

Na het verpakken worden de goederen in ons vrieshuis op pallets gestockeerd. Hier hebben wij een totale capaciteit van ongeveer 12 000 palletplaatsen. Wanneer deze pallets de juiste temperatuur bereikt hebben, kunnen zij afgeroepen worden.

Deze afroep kan volgens de verschillende transportmodaliteiten gebeuren, dit naar uw wens. Wij zoeken graag met u mee naar een totaaloplossing.

Ecofrost exporteert momenteel naar meer dan 110 verschillende landen, gespreid over 4 continenten.

Milieu

Ecofrost heeft recent enkele groene investeringen gedaan, met een grote impact op de milieuvriendelijkheid van de productie.

Ook beschikt Ecofrost over een hoog-technologisch water-zuivering systeem.

The Green Factory in figures

Elektriciteit

In project: -5% elektriciteit, zal lokaal geproduceerde en geconsumeerde groene energie zijn

Afval

20 000 ton verwerkte aardappelafval on-site

CO²

800 vrachtwagens van 40 ton minder op de weg - 130 000 ton minder CO²-uitstoot

Groene Warmte

20% groene warmte

Water

Recuperatie van 30% van alle water

Bemesting

2 000 ton bodembemesting per jaar