Over Ecofrost

Bedrijfsprofiel

Wij zijn een betrouwbare producent en leverancier van hoogwaardige diepvriesfrieten, diepvriesspecialiteiten en droge vlokken, die wij op grote schaal produceren, komende van verschillende aardappeltelers. We richten ons op de eisen van onze klanten en voorzien hen van veilige producten die op een geautomatiseerde en innovatieve manier worden verwerkt. Ons doel is om een rendabel bedrijf te zijn en onze ecologische en sociale verantwoordelijkheden na te komen.

Historiek

Ecofrost nv is een jong Belgisch bedrijf, gesitueerd in Peruwelz. We zijn gespecialiseerd in diepgevroren aardappelproducten, hoofdzakelijk diepvriesfrieten.

Ecofrost werd opgericht door 2 families, familie Hoflack & familie Vervaeke. Pol en Dries Vervaeke zijn actief in de aardappelteelt en -handel. Door hun drie generaties lange ervaring, weten ze de juiste grondstof te kiezen en hun landbouwers onder contract goed te begeleiden. Luc en Marc Hoflack hebben 25 jaar ervaring bij het invriezen van groenten. Samen vormen zij een synergie die "een nieuwe naam in de aardappelwereld" creëert.

Sinds de oprichting in 2003 levert Ecofrost haar producten reeds aan meer dan 110 landen, gespreid over de 4 continenten. Onze R&D afdeling probeert steeds aan de behoeften van dit internationale cliënteel te voldoen.

De principes van ons jong bedrijf zijn vertrouwen, flexibiliteit, teamgeest, service, kwaliteit en klantentevredenheid. Zes kenmerken die al onze werknemers hoog in het vaandel dragen.

Doelgroepen

Het volledige gamma kan aangeboden worden in uw verpakking naar keuze. Kleinere volumes kunnen wij in ons eigen merk aanbieden. Ecofrost heeft voornamelijk de volgende doelgroepen:

Retail

Onze producten worden via retailers verkocht in hypermarkten, supermarkten, cash & carry's, vrieshuizen, verdeelplatforms,...

Foodservice

Ecofrost focust zich tevens op klanten in de foodservice, zoals (weg)restaurants, hotels, scholen, fastfood, ziekenhuizen...

Industry

Wij bieden onze producten ook aan in bulk, die door de klant herverpakt of verwerkt worden in bereide maaltijden.

Productie

Van aardappel tot friet

Door gebruik te maken van de nieuwste technologie, kunnen wij een product van hoge kwaliteit aanbieden - een product met een rijke smaak, aangename textuur en knapperig gevoel.
1
Wassen
2
Snijden
3
Blancheren
4
Drogen, bakken & diepvriezen
5
Wegen
6
Verpakken

Kwaliteit

De sleutel tot succes

Klantentevredenheid is ons hoofddoel en kwaliteit is dé sleutel om dit te bereiken. De strengste hygiëne-voorwaarden worden toegepast en bovendien werd ons operationele HACCP-systeem, bekroond met een BRC Certificate.

Wenst u meer te weten over het afbakken van de frietjes, bezoek dan snel volgende link: www.goodfries.eu.
↓ Klik op het logo om het recente certificaat te downloaden ↓

Distributie

Na het verpakken worden de goederen in ons vrieshuis op pallets gestockeerd. Hier hebben wij een totale capaciteit van ongeveer 12 000 palletplaatsen. Wanneer deze pallets de juiste temperatuur bereikt hebben, kunnen zij afgeroepen worden.

Deze afroep kan volgens de verschillende transportmodaliteiten gebeuren, dit naar uw wens. Wij zoeken graag met u mee naar een totaaloplossing.

Ecofrost exporteert momenteel naar meer dan 120 verschillende landen, gespreid over 4 continenten.

Milieu

Ecofrost heeft recent enkele groene investeringen gedaan, met een grote impact op de milieuvriendelijkheid van de productie.

Ook beschikt Ecofrost over een hoog-technologisch water-zuivering systeem en een biogas-centrale.

Delivery by train

Delivery by boat

The Green Factory in figures

Elektriciteit

In project: -5% elektriciteit, zal lokaal geproduceerde en geconsumeerde groene energie zijn

Afval

20 000 ton verwerkte aardappelafval on-site

CO²

800 vrachtwagens van 40 ton minder op de weg - 130 000 ton minder CO²-uitstoot

Groene Warmte

20% groene warmte

Water

Recuperatie van 30% van alle water

Bemesting

2 000 ton bodembemesting per jaar

Lean & Green

Sinds de oprichting van ons bedrijf in 2003 staat het rationele energiegebruik altijd centraal in onze mindset, in elke fase van het ontwerp van onze verschillende productielijnen.

Om onze prestaties op het vlak van energieverbruik te verbeteren, sloten wij ons aan in 2014 aan bij het programma van het filiaalakkoord tussen het Waals Gewest en de federatie van de voedingsindustrie FEVIA.
Sinds dit referentiejaar is de CO2-uitstoot op het procesgedeelte met 13% afgenomen.

De belangrijkste reductiemaatregelen waren:
  • Warmterecuperatie uit het productieproces
  • Vermindering van het waterverbruik
  • Warmte-isolatie
  • Controle van zuiveringen op ketels, tribunes en koeltorens
  • Installatie van fotovoltaïsche panelen
 
Het "Lean and Green" -programma biedt ons de gelegenheid om nog een stapje verder te gaan met onze inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen in gebieden in onontgonnen gebieden, zoals levering, verzending en opslag van goederen.
 
Onze transportacties zullen ons in staat stellen onze CO2 emissies te verminderen met 28.02%, wat ruimschoots boven de drempel ligt van 20% voor het toekennen van het lean&green certificaat.
 
Als we kijken naar referentie per eenheid in ton, zouden we van 60,48 kg CO2 / T naar 43,53 kg CO2 / T gaan.
Met betrekking tot de impact op de logistieke keten genereren onze acties een relatieve winst van:
  • 8,29% op inkomende producten
  • 9,23% op afgewerkte producten
  • 10,5% op producten gefactureerd of verzonden 
 
Deze distributie toont een evenwichtige inspanning tussen de drie hoofdfasen van het logistieke proces dat wordt voorgesteld in het Lean & Green-programma.
 
In de foodsector zijn we een van de eerste producenten die het certificaat hebben behaald en daar zijn we natuurlijk erg trots op. Met dank aan de collega's van Logistiek in Wallonië die ons hierin heel goed hebben begeleid!