Rreth Ecofrost

Historiku

Ecofrost Inc është një kompani e re belge e vendosur në Peruwelz. Ne jemi të specializuar në produkte patate të ngrira, kryesisht patate të skuqura të ngrira.

Ecofrost ju ofron produkte cilësore me çmime konkurruese duke konsideruar gjithnjë ndryshimin e kërkesës se klientit dhe të konsumatorit final.Per këtë arësye, Ecofrost është e angazhuar të jetë fitimprurese në mënyrë që investimet në te ardhmen të mund të garantohen.

Ecofrost Inc u themelua nga dy familjet, familja VERVAEKE dhe familja Hoflack. Pol dhe Dries VERVAEKE, i cilët vijnë nga një familje prej tre gjeneratave që merren në tregtine patate të freskëta, kanë ofruar njohuri të lëndëve të para. Me këtë përvojë, ata e dinë të zgjedhin lëndën e parë dhe të mbështetin fermerët që kanë nën kontratë.

Luc dhe Marc Hoflack kanë 25 vjet përvojë në perime të ngrira. Se bashku ata ofrojnë një sinergji të persosur i qe le "nje shenjë në botën e patateve".

Që nga themelimi i kompanisë në2003, Ecofrost Inc shpërndan produkte në me shumë se 110 vënde në mbarë botën. Dipartamenti ynë R & D është gjithmonë i gatshëm për të permbushur nevojat e klienteles ndërkombetare.

Parimet e kompanisë sonë të re janë besim, fleksibilitet, shpirti i bashkpunimit, të shërbimit me cilësi dhe kënaqesi të konsumatorëve. Pika që te gjithë punonjësit tanë kanë gjithmonë në mendje.

Klientela

Nje gamë e gjërë e prodhimit është e mundur tju ofrohet me etiketën tuaj.Volume të vogla gjithashtu mund tju ofrohen me markën tuaj.

Shitja me pakicë

Produktet tona shiten nëpermjet ipermarketeve,supermarketeve, cash & carries, dyqaneve, plataformave të distribucionit...

Sektori I ushqimit

Ecofrost gjithashtu është e fokusuar në shërbimin e ushqimit të konsumatorëve, siç janë ristorantet, take-away, hotele, shkollat, fastfudet, spitalet...

Industria

Ne ofrojmë prodhimet tona me shumicë,të cilat mund të përdoren në pregatitjen e ushqimeve ose per paketim dhe rishitje.

Prodhimi

Nga patatja në French Fries

Duke përdorur teknologjinë më të re,ne jemi në gjëndje tju ofrojmë një produkt me cilesi të lartë-me një shije të pasur.
1
Washing
2
Cutting
3
Blanching
4
Drying, frying & freezing
5
Weighing
6
Packaging

Cilësia

Celesi i suksesit

Kenaqësia e klientit është qëllimi jonë kryesor dhe cilësia është çelësi për arritjen e saj.Për këtë arësye standartet më strikte të higjenës janë aplikuar.Për më tepër një sistem HACCP është plotësisht operativ si rrjedhojë jemi çertifikuar me BRC/IFS Certificate.

A doni të mesoni më shumë rreth asaj se si të skuqni patatet tuaja,atëherë ju sugjerojmë të vizitoni këtë faqe: http://www.goodfries.eu
↓ Click on the logo to download the recent certificate ↓

Shpërndarja

Pas paketimit,mallrat vendosen në paleta dhe depozitohen në magazinë.Ne kemi një kapacitet total prej 12,000 paletash.Kur këto paleta kanë arritur temperaturë ne duhur,mund ti dergohen klientit.

Ju mund të vini për të marrë paletat ose ne mund të organizojmë transportin për ju,si të preferoni.Ne jemi të gatshem tju ndihmojmë për të gjetur zgjidhjen më të mirë.

Ecofrost aktualisht eksporton në më shumë se 120 vende të ndryshme të shpërndarë në 4 kontinente.

Mjedisi

Kohët e fundit, Ecofrost bërë ndikim të madh mjedisor me investimet e gjelbër.

Ecofrost ka një sistem të teknologjisë të lartë të pastrimit të ujit.

Delivery by train

Delivery by boat

The Green Factory in figures

Electricity

In project: -5% of electricity, will be green energy produced and consumed locally

Waste

20 000 tons of on-site treated potato waste

CO²

800 trucks of 40 tons less on the roads - 130 000 tons less CO² emissions

Green Heat

20% green heat

Water

Recovery of 30% of all water requirements

Fertilizer

2 000 tons of soil fertilization per year

Lean & Green

Since the creation of the company in 2003, the rational use of energy has always been at the center of our concerns, at every phase of the design of our various production lines.

In 2014, in order to improve our performance in terms of energy consumption, the company entered into the branch agreement program concluded between the Walloon region and the federation of the food industry FEVIA.
Since this reference year, CO2 emissions on the process part have decreased by 13%.

The main reduction measures were:
  • Heat recovery from the production process
  • Reduction of water consumption
  • Heat insulation
  • Control of purges on boilers, bleachers and cooling towers
  • Installation of photovoltaic panels
 
The "Lean and Green" program is an opportunity for Ecofrost to continue and challenge its efforts to reduce CO2 emissions in areas not yet explored such as supply, shipping and storage.
 
In summary, our so-called transport actions will allow us to reduce our emissions by 18.99% and those classified in logistics by 9.03% for a planned total of 28.02%.

This gain is well above the 20% threshold assigned to the Lean & Green objective.
Reduced to the reference unit, in Tons, our objective would be to go from 60.48 Kg CO2 / T to 43.53 Kg CO2 / T

In relation to the impact on the logistics chain, our actions generate a relative gain of:
  • 8.29% on incoming products
  • 9.23% on finished products
  • 10.5% on products invoiced or shipped in this case
 
This distribution shows a balanced effort between the three main stages of the logistics process retained in the Lean & Green program.
 
In the food sector, we are one of the first producers to obtain the certificate and of course, are very proud of it. A word of thanks to the colleagues from Logistics in Wallonia who guided us very well in this!